Náhled do kurzu italštiny očima studentů

7. 5. 2024

Myslíte si, že jazykové skupinové kurzy jsou jen o práci s učebnicemi a psaní gramatických cvičení? Ani náhodou…, že nevěříte? Studenti začátečnického kurzu italštiny pro veřejnost vám o tom poví své.

Jirka: ,,Každý týden se těším, až přijde středa a s ní naše hodina italštiny s naší skvělou lektorkou Valentinou. Nikdy předtím mě skupinové jazykové kurzy moc nelákaly, ale na doporučení známé jsem zkusil a kurz mě úplně nadchl a teď doufám, že v něm budu i příští rok pokračovat!”

Budování pevného gramatického základu je nezbytné, ale stejně tak je i prostor pro konverzace, hádanky a popis obrázků, což pomáhá studentům rozvíjet svou schopnost spontánně vyjadřovat své myšlenky v italštině. I když ta výslovnost není vždy tak jednoduchá, jak se zdá, o tom něco ví studentka Lenka: „Jednou se to l´aereo nebo all’aeroporto vyslovovat naučím!” Nepostradatelnou součástí kurzu jsou poslechová cvičení, ať už v podobě písní, rozhovorů či podcastů. Všechny tyto aktivity vedou k jedinému cíli – mluvit italsky s jistotou a plynulostí.

Kromě učení jazyka, se najde prostor i na sdílení tipů a zážitků z cest do Itálie, na poznání italské společnosti, její kultury a životního stylu.

A protože s Lingvou jsme světoví, přispěje svým komentářem i naše slovenská studentka Simča: „Ak sa na hodinách zrovna neponárame do hĺbok talianskej gramatiky, objavujeme fascinujúce zákutia talianskych zvykov a tradícií. Na príklad kým my oslavujeme Troch kráľov, v Taliansku hádže ježibaba na metle (La Befana) do komínov darčeky. Taliančina je nádherný jazyk, ale chodenie do kurzu má aj drobnú nevýhodu… už si nedovolím objednať cappuccino po 11:00!” Záměrem naší lektorky italštiny je, aby každá hodina byla plná různorodých aktivit a dynamického přístupu, které udržují zájem studentů a motivují je k pravidelné účasti…A vy se na kurz přihlásíte kdy?

A třeba vás zrovna zaujme letní intenzivní kurz italštiny.