Giacomo Agostini v ČR a Lingua byla u toho!

13. 10. 2023

Z italského Bergama přijel na konci září k nám do České republiky, potažmo do krásné Kroměříže, jako speciální host akce Help cup (přehlídka tuningových aut, oldtimerů, supersportů a historických vozů MG) historicky nejúspěšnější účastník závodů silničních motocyklů, patnáctinásobný mistr světa, Giacomo Agostini.

Rozhovor s G. Agostinim byl hlavním bodem pestrého programu. Tento rozhovor se díky jeho vřelému přístupu protáhl na přibližně dvojnásobek času…..a my jako jazyková škola Lingua jsme byli přímo u toho!

Ptáte se jak? Proč?

K našim službám totiž patří i překlady a tlumočení a naše milá, velmi šikovná mladá lektorka Valentina Boselli byla pomyslným mostem mezi českými diváky a Giacomem.

Během tlumočeného rozhovoru Ago vyjádřil svůj názor na mladé současné závodníky, srovnal tehdejší a nynější průběh motocyklových závodů, zmínil se o různých technologických pokrocích, které výrazně posunuli různé aspekty závodění kupředu. Jako konkrétní příklad uvedl propracovanější motocyklistické kombinézy vybaveny rychleschnoucími materiály a airbagem, které mimo jiné, značně ovlivňují bezpečnost dnešních závodníků.

Bez ohledu na všechna pozitiva a komfort, které dnešní doba přináší, svou éru závodění by za přítomnost neměnil. Se špetkou nostalgie líčil momenty své kariéry. Zavzpomínal na své úplné začátky, kdy automechanikem mu byl tamější pekař. Závodění na tak vysoké úrovni sebou neslo nespočet rizik. Ta se však nikdy nevyrovnala vášni, kterou pro motorky měl a má doposud.

Celé akce se zúčastnil i jeho rival a celoživotní přítel Peter Baláž, desetinásobný mistr Československa, který dokresloval vtipné příhody a společné vzpomínky.

Na závěr programu se za doprovodu ohňostroje udála autogramiáda, při které měl pan Agostini pro každého fanouška vlídné slovo či vřelý úsměv. Poslední podpisy patřily čtyřem nastartovaným závodním motorkám, které nyní pojedou o sto procent lépe!

Naše Valentina byla z celé akce nadšená, v již velmi mladém věku překročila svou komfortní zónu, přijala velkou výzvu a dokázala účastí na takto významné akci, že znalost cizích jazyků spojuje národy.

Proto i vy přijměte naši výzvu, rozšiřte své obzory, překročte své limity. Buďte lepšími, vždy připraveni na start, zapněte motory a vydejte se na naše dobrodružné skupinové kurzy italštiny.

Lingva tlumočila světové motocyklové legendě…..také chcete díky studiu cizích jazyků dobýt svět?

Fotodokumentaci z akce poskytl: Marek Paulíček